Er zijn verschillende manieren hoe je met de intelligente lockdown kunt omgaan. Je kunt het accepteren en het beste ervan maken. Daarnaast zijn er ook mensen die het liever helemaal ontkennen. Ik besloot om het maar zo positief mogelijk aan te pakken. Zo heb ik een aantal kamers in het huis opgeruimd en elk weekend ben ik in de tuin te vinden. Ik kan namelijk doordeweeks nog wel vanuit huis werken – al brengt dat op zichzelf uitdagingen met zich mee. Tussen het werken en bezighouden door ben ik lekker aan het dromen. Ik denk aan de dingen die ik wil doen als de situatie eindelijk gestabiliseerd is. Zoals een heerlijke stedentrip naar het Florence van Polen. Weet je niet welke stad ik bedoel? Lees dan snel verder en je ontdekt het snel genoeg!

Een van de grootste steden in Polen

Er zijn diverse prachtige steden in Europa die zeker een bezoekje waard zijn. Niet alle steden liggen even ver weg. In Polen vind je bijvoorbeeld al een paar pareltjes. Krakau, een van de grootste steden in Polen, is zo’n geweldige stad waar je ooit een keer naartoe moet gaan. Dankzij de authentieke cultuur en de geweldige bezienswaardigheden wordt Krakau ook wel het Florence van Polen genoemd. Die bijnaam alleen al creëert genoeg nieuwsgierigheid bij mij persoonlijk om een bezoekje te overwegen. Uiteraard is dat niet de enige reden waarom ik graag op stedentrip Krakau wil gaan.

Iconisch marktplein Rynek Glowny

Krakau staat onder andere bekend om een indrukwekkende markt, de Rynek Glowny. Deze markt stamt uit de middeleeuwen en heeft een omvang van maar liefst twee voetbalvelden. Vandaag de dag is de markt nog steeds het bruisende centrum van Krakau. Eenmaal op het indrukwekkende plein kun je gelijk wat adembenemende bezienswaardigheden bekijken. De Mariakerk, Raadhuistoren en Lakenhal zijn namelijk allemaal te vinden aan het Rynek Glowny. Door simpelweg heerlijk te wandelen over de markt kun je tijdens een stedentrip Krakau dus direct ook nog 4 bezienswaardigheden bezoeken of bewonderen op een afstand. 

300 kilometers aan tunnels

Het Florence van Polen heeft niet alleen indrukwekkende plekken boven de grond. Krakau heeft namelijk ook een zoutmijn. Dit is een immens groot gebied met 300 kilometers aan tunnels met een diepte van 327 meter. In de mijn schijnen prachtige zoutsculpturen te vinden zijn die het geheel een magisch tintje geven. De zoutmijn van Krakau staat ook terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een extra leuk weetje over deze mijn: hierin vind je tevens allerlei kuuroorden! Dat alleen al is in mijn boekje reden genoeg om een stedentrip Krakau te maken ooit in mijn leven!

25 april 2020

Geef een reactie