Zoals geldt voor een groot aantal Nederlanders, staat 2019 voor mij in het teken van de gezondheid. Ik weet natuurlijk niet hoe het met jou zit, maar tijdens de feestdagen ben ik altijd aan het bunkeren. Mijn familie eet niet, wij vreten ons eind december helemaal tonnetje rond. Tijdens het moment zelf is het natuurlijk heerlijk en ontzettend gezellig. Wanneer het nieuwe jaar echter daar is, hebben we er allemaal spijt van. Daarom staat vrijwel ieder nieuw jaar in het teken van de algehele gezondheid. Ik behoor tot die overgrote groep Nederlanders die nu massaal aan het dieeten, afvallen en lijnen is.

Waar begin je dan?

Om heel eerlijk te zijn, vind ik het elk jaar weer lastiger om te beginnen met gezond zijn. Het is namelijk erg verleidelijk en makkelijk om terug te vallen in oude patronen. Zeker na de ongezonde weken van december. Toch moet ook ik toegeven dat er wel een paar kilootjes van af mogen. Naarmate ik ouder word, merk ik dat het steeds lastiger gaat. Daarom besloot ik dit jaar om direct 2 januari te starten. Nieuwjaarsdag is altijd een bijkom dag. Ik ken mezelf: als ik dan al volgas begin, dan lukt het niet. Daarom adviseer ik je om op een realistisch moment te beginnen. Dat kan een geplande datum zijn, maar dat kan ook nu zijn terwijl je deze blog leest.

Genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen

Ik heb door de jaren heen wel geleerd dat veel mensen de fout in gaan. Ze lijnen te streng waardoor ze een vreetbui krijgen. Meestal komt dit omdat ze te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen. Daarom slik ik wat vitaminen als aanvulling op mijn huidige dieet. Denk bijvoorbeeld aan vitamine D, B en C. Mijn ouders slikken bijvoorbeeld groenlipmossel. Groenlipmossel is ook een voedingssupplement. Hierdoor is groenlipmossel ideaal voor mijn ouders, aangezien zij ook elk jaar weer wat ouder worden. Natuurlijk moet je er eerst voor zorgen dat je genoeg voedingsstoffen binnen krijgt door gezond te eten. Vervolgens kun je dit aanvullen met voedingssupplementen zoals groenlipmossel.

Mijn strijd tot dusver

Tot dusver lukt het wel redelijk, maar het gaat niet super snel. Ik ben ook nog maar net bezig eigenlijk. In het verleden stelde ik onrealistische doelen voor mezelf waardoor ik uiteindelijk weer opgaf. Dat heb ik dit jaar anders aangepakt. Ik heb dit keer een doel voor het hele jaar voor ogen. Ik hoop het op die manier langer en succesvoller vol te houden! Ben jij ook bezig met de strijd tegen de kilo’s? Hoe pak jij dit aan?

 

 

 

27 maart 2019

Geef een reactie