Nu de BTW weer omhoog is gegaan, is alles ook weer duurder geworden. Mijn partner en ik gaan graag uit. Ik heb het dan niet over stappen en drinken maar wel over dagjes uit. We gaan zeker ieder jaar één of twee keer naar een pretpark en willen naast de vakanties ook soms een weekendje weg. Maar met de prijzen die maar omhoog blijven gaan, kunnen we dit niet zo vaak als we willen. Ik zou het liefst iedere avond uit eten gaan maar we moeten compromissen sluiten met onszelf, elkaar en vooral de bankrekening. Twee kaartjes voor de bios met drankjes en popcorn kost al snel 30 euro. Dat is veel geld als je dat regelmatig wilt doen. Maar ik wil ook niet inleveren op het gebied van het tijd samen doorbrengen

De 2-regel

Mijn partner en ik hebben sinds we bij elkaar zijn de 2-regel opgesteld. Ik zal zo uitleggen wat de regel inhoudt maar eerst waarom we deze hebben opgesteld. Mijn partner en ik werken veel. En ook in schrijven gaat een hoop tijd zitten. De tijd glipt je op deze manier zo door de vingers. Om te voorkomen dat mijn partner en ik langs elkaar heen gaan leven hebben we dus de 2-regel opgesteld. Iedere twee weken gaan we samen een avond uit. Iedere twee maanden gaan we een weekendje weg en iedere twee jaar maken we een reis of gaan we voor een grote vakantie. We doen dit nu twee jaar en ik kan je zeggen: het werkt. Natuurlijk heb ik af en toe gedacht: oh nee, ik heb deze week geen tijd. Maar het is altijd goed gekomen en ik heb van deze regel geleerd hoe makkelijk je anders langs elkaar heen gaat leven en hoe belangrijk tijd samen is.

Uit in huis

Omdat het budget niet iedere twee weken toereikend is voor een avond weg, hebben wij hier een oplossing voor bedacht. Het vraagt om wat extra aandacht en overleg maar het is net zo leuk. Soms doen we ons ‘avondje uit’ thuis. We sluiten dan alles af, telefoons, laptops en ook de stekker gaat uit de tv. We koken dan samen iets wat we nog nooit gemaakt hebben. Twee weken geleden hebben we samen sushi gemaakt en het was heerlijk. We dekken de tafel netjes, de kaarsen gaan aan en op de box draaien we sfeermuziek. De led dimmer draaien we wat naar beneden en voilà, een heerlijk tijd samen zonder afleidingen. Het enige wat geld kost zijn boodschappen en de bloemen die mijn partner een keer als verassing had meegenomen.

21 maart 2019

Geef een reactie