Het wordt natuurlijk typisch geassocieerd met de zomerdagen: een warme zon, een korte broek, met blote voeten op het gras. Leuke dingen doen met je gezin in de paar dagen, weken of maanden dat iedereen tegelijk vakantie heeft: een wandeling door het park, lekker een dagje zwemmen of naar het strand, of op een wat koelere dag een tripje naar een nieuwe stad. En dan als je thuis bent en de zon wat minder fel wordt lekker de barbecue of Kamado BBQ  aansteken. Dat tafelen wat bij barbecueën hoort is zo anders dan gewoon ’s avonds eten. Omdat je alles vast wil voorbereiden voordat je gaat zitten, even moet wachten tot de barbecue heet is, en er vaak niet al te veel tegelijk op kan leggen. Het hele proces duurt net wat langer, waardoor iedereen veel gezelliger rond de tafel zit en kan kletsen in plaats van alles naar binnen schuiven en dan snel weer verder met het werk, de afwas en huiswerk.

Kamado BBQ: creatief barbecueën!

Bij barbecueën horen vaak veel dezelfde gerechten. Maar er zijn ook veel manieren om het allemaal wat leuker te maken, met name als je in de zomer vaak meerdere avonden achter elkaar barbecuet kun je al snel inspiratieloos worden. Gelukkig is er best veel variatie, ook in de soorten barbecues die je kunt nemen en wat je daar dan allemaal op kan bereiden! Een Kamado BBQ bijvoorbeeld is een voorbeeld van een net wat andere manier van barbecueën. Die is namelijk keramisch, en ontzettend goed afgesloten voor de ultieme isolatie en controle van de temperatuur. Hierdoor kun je er naast grillen ook mee slow cooken, smoken, pizza bakken, brood bakken en nog veel meer.

Maak barbecueën weer leuk

Hierdoor wordt buiten eten een veel groter begrip, en behoud je ook dat gevoel van samen koken wat dit met zich meebrengt. Maar dan met een breder scala aan mogelijkheden! In de tuin pizza’s bakken of een lekkere curry of stoofpot slow cooken houdt het barbecueën een stuk interessanter en gevarieerder, maar zo kun je toch gezellig met zijn allen rond de tafel zitten. En als je het allemaal eenmaal onder de knie hebt krijg je al snel door dat barbecueën in elke tijd van het jaar leuk kan zijn! Een lekker stoofpotje in de winter, een gebraden kalkoen voor het kerstdiner; pak een dekentje, maak een afdakje of een lekker vuurtje en grillen maar!

15 oktober 2018

Geef een reactie