Hard werken is helemaal niet verkeerd. Hard werken geeft je een voldaan gevoel en je portemonnee is ook zeker niet ontevreden met al dat harde werken. Toch bestaat het leven niet alleen maar uit werken natuurlijk. Naast hard aan de arbeid is het ook van belang dat je aan de nodige ontspanning komt. De een haalt zijn ontspanning uit het lezen van een goed boek. Weer een ander duikt de sportschool in en gaat anderhalf uur met ijzer smijten om zijn hoofd leeg te maken. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manieren van ontspannen. Zelf heb ik ook een aantal manieren waarmee ik aan mijn ontspanning toe kom. Één daarvan is mijn intex zwembad. In de zomer ontspan ik daar optimaal in. Ben jij benieuwd naar nog meer manieren van ontspanning? Lees dan snel verder!

Het belang van ontspannen

Ontspanning is enorm belangrijk dat hoef ik denk ik aan niemand meer uit te leggen. Toch gebeurt het meer dan eens dat mensen vergeten hun ontspanning en rust te nemen. Het gevolg? Een burn-out, stemmingswisselingen en vermindering van productiviteit. En dat zijn slechts enkele van de symptomen die op kunnen treden. Het belang van ontspannen ligt bij het feit dat je even je werk, stress en druk van je af kan zetten zodat je weer opgeladen aan een nieuwe dag kan beginnen. Daarnaast heeft onderzoek simpelweg bewezen dat wanneer je voldoende ontspant, je een stuk productiever op de werkvloer bent. Daarom is het inmiddels een ware trend dat werkgevers hun werknemers een stukje ontspanning op de werkvloer aanbieden. Het ziekteverzuim daalt, de sfeer is beter, werknemers zijn tevredener en hebben meer voor hun baas over. Alleen maar pluspunten toch?

Mijn ontspanningstips

Ik gaf eerder al aan dat ik heerlijk kan ontspannen in mijn intex zwembad. Lekker in het zonnetje met een lekker hapje en drankje erbij en ik laat al mijn stress in het water glijden. Daarnaast ben ik een ware film- en serieliefhebber dus mijn ontspanning haal ik ook door de nieuwste series en films te kijken. Als laatste is voor mij de ultieme ontspanning het omgaan met vrienden en familie. Een avondje hard lachen met je vrienden heeft zichtbaar effect op mijn stress levels en ook de liefde van mijn familie zorgen voor de nodige ontspanning. Uiteindelijk is het belangrijkste niet hoe je ontspant, want dit is voor iedereen anders. Maar het is zaak dat je ontspant. Ik hoop dat ik je enigszins heb geïnspireerd om te ontspannen en voor nu ga ik lekker ontspannen in mijn zwembad!

30 juli 2019

Geef een reactie